Teff brood

 
Slankbrood wordt soms ook teff brood genoemd. Een toepasselijke naam, want teff graan is een hoofdingrediënt in de bereiding van het brood.

Teffbrood is Slankbrood

Teff is een kleine graansoort dat na het bakken nog steeds veel langzaamverterende koolhydraten bevat, dit zijn goede koolhydraten. Daarnaast is het graan een goede bron van verschillende mineralen, vitaminen en resistent zetmeel (een belangrijke voedingsvezel). Bovendien wordt aan ons Teffbrood ook glucomannan toegevoegd. Dit is de werkzame stof die verantwoordelijk is voor de vele voordelen van ons teff brood. Voor meer informatie kun je onze pagina met ingrediënten bekijken.

Aanbevolen hoeveelheid Teff brood

Glucomannan heeft een gunstig effect wanneer je 3 gram per dag ervan eet. Het beste is om dit te verdelen over drie maaltijden, waarbij je 1 gram glucomannan per maaltijd binnenkrijgt. Twee sneetjes Teffbrood van Slankbrood bevatten 1 gram van deze stof en zijn hierdoor een ideale manier om de goede hoeveelheid glucomannan binnen te krijgen.