Teffbrood met zelfgemaakte nutella

Wanneer je wilt afvallen, maar toch graag iets zoets op je teffbrood wilt kun je heel gemakkelijk zelf nutella maken. Zo heb je controle over de ingrediënten. Bovendien is het geen probleem om een keertje lekker chocopasta op brood te eten wanneer je regelmatig Slankbrood eet.

Benodigdheden:

  • 200 gram hazelnoten
  • 3 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 1 kopje ahornsiroop of agavesiroop
  • ongeveer 1 kopje water

Bereiding gezonde nutella:

  • Rooster de hazelnoten totdat het velletje los begint te raken. Laat ze even afkoelen, zodat je je niet brandt.
  • Doe de hazelnoten in een keukenmachine en vermaal ze tot de stukjes een beetje aan elkaar beginnen te kleven.
  • Voeg nu de siroop toe en de cacao poeder en mix dat in de keukenmachine tot er een pasta ontstaat.
  • Voeg geleidelijk aan wat water toe tot de gewenste consistentie bereikt is. Schep dan de pasta in een afsluitbare pot of andere container.

Tips:

  • Laat de keukenmachine (of blender) niet te lang aanstaan. Als de mix te warm wordt gaan de oliën van de hazelnoten scheiden van de rest van de pasta.
  • De gezonde nutella blijft maar een paar dagen goed. Om te voorkomen dat je de komende dagen alleen pasta op brood eet kun je de nutella in kleine porties invriezen. Zo kun je steeds een portie ontdooien wanneer je er zin in hebt.
  • Smeer de zelfgemaakte nutella op een teffbrood boterham van Slankbrood en geniet! Ter variatie kun je bijvoorbeeld kokos schaafsels erop doen.

Voor het originele recept kun je op het blog van Deliciously Ella kijken (het is wel in het Engels).